БИ МОНГОЛООРОО ГОЁДОГ

БИ МОНГОЛООРОО ГОЁДОГ

Sunday, October 23, 2011

Жимстэй бялуу



Орц: зуурмагт
1.450 гр дээдийн дээд гурил
2. .3 ширхэг өндөг
3.стаканы 3/4 бүлээн ус
4.стаканы 1/3 ургамлын тос
5. 1 уут хөөлгөгч /backpulver/

Эдгээрийг нийцүүлээд зуурагч комбайнаар зуурахад элгэн тараг шиг болно.

Чимэглэлд: фостер кларкс /жимсний желатин цэлцэгнүүр/, эсвэл тортонд зориулсан цэлцэгнүүр ч болно.




Зуурмаг элгэн тараг шиг байх ёстой

 бэлэн болсон зуурмагаа гурилаар бүрсэн жигнүүрийн хэвэндээ хувааж хийнээ.

2-3 дахин өсч хөөх учраас хэвний дундуур зуурмагаа хийнэ.


пийшингээ урьдчилж халаагад 220-250 градуст


 
20-25 минут жигнэж болгоно


Оройн хэсгийг зүсэж авна.

Чимэглэлд:

Чимэглэлд: фостер кларкс /жимсний желатин цэлцэгнүүр/, эсвэл тортонд зориулсан цэлцэгнүүр ч болно. Мөн лаазны тал өтгөрүүлсэн сүү/ сгущённоё молоко/


фостер кларкс -ыг нэг аяга буцалсан усанд хийж уустал хутгаад дахин нэг аяга хүйтэн ус нэмж хутгана.
Бэлэн болсон цэлцэгнүүрээс тал нь л бялуугаа чимэглэхэд хэрэглэгдэнэ. Үлдсэн талыг жимсээр чимэглэж десертний аяганд хийж хөргөгчинд хөргөөж царцаан цэлцэгнүүр хийхэд ашиглаж болно.


тортонд зориулсан цэлцэгнүүр буюу тортенгассыг 250 мл хүйтэн усанд хийж хутгаад зөлөөн гал дээр өтгөртөл хутгана. Өтгөрүүлээд үлдсэн желатинтайгаа холино.
За одоо бялуугаа чимэглэхэд бэлэн боллоо. Бэлэн болсон бялууны 2 талхыг өтгөрүүлсэн сүүгээрээ наалдуулж өрөөд цэлцэгнүүрээр бүрхэж сонгосон дурын жимсээрээ чимэглэнэ. Хөргөгчид 30 минутаас багагүй хугацаанд хөрөгөгчид хийж царцаана.



За ингээд амтат бялуу, цэлцэгнүүрээ амтархан зооглоорой.

2 comments:

  1. SAIN UU YSTOI GOY YMAA.CHI ENE HEWNUUDEE HAANAAS AWSANBE
    BAS ENE TSELTSEGNUURIIG.
    COMBAIN BAIHGUI BOL GARAARAA HUTGAJ BOLOH UU
    TER SODA N HAANA BDAG WE
    INGEHED CHI MONGOLD BDAG UU
    HARIU BICHWEL IH BAYRLANA SHUU
    BI HUND HIIJ OGOH GSIIN
    IH ONTSGOI ODOR BOLOH GJ BGAAN

    ReplyDelete
  2. сайн у маш их таалагдлаа энэ хэвнүүдийг хаанаас авах боломжтой вэ???

    ReplyDelete